TEK

Zbor ob 10:00 na Sotočju Tolminke in Soče pri Tolminu.

Koordinator: Soča Outdoor Festival, Peter Dakskobler | info@soca-outdoor.com

Na tradicionalni lokaciji dogodka Soča Outdoor Festival bo taista ekipa organizirala bazo za vodeno tekaško dogodivščino do Mosta na Soči.

Tek bo potekal na trasi Sotočje – Most na Soči – Sotočje, dolg bo 13 km in imel 300 m višinske razlike.

MED TEKOM BOMO POBIRALI ODPADKE
To pa ne bo običajen tek. V okviru akcije Očistimo svet, ki prek celega sveta poteka prav 19. septembra, boste s pomočjo Ekologov brez meja pobrali vse ob poti videne odpadke in jim nato določili izvor – popis blagovnih znamk, torej katera znamka je njihov proizvajalec.

SPOZNAVALI BOMO PODZEMNI SVET SOČE
Na prodišču ob izlivu Tolminke v Sočo bodo člani Skupine za speleobiologijo SubBio Lab (Oddelka za biologijo, Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani) predstavili skrito življenje »rečnega podzemlja« Soče. V z vodo napolnjenih prostorčkih med prodniki in zrnci peska pod in ob rekah živi posebna in pestra druščina drobnih živali. Številne vrste so endemne, z majhnimi območji razširjenosti, imajo pa velik pomen za ekosistem. Intenzivni posegi v reko spreminjajo njihov življenjski prostor in ogrožajo njihov obstoj, čemur smo priča tudi ob reki Soči.

Svojo udeležbo javite koordinatorju s spočilom prek e-pošte. Na tek pridite primerno opremljeni (trail tekaški čevlji), s seboj prinesite malico in pijačo, ter vrečko za smeti, v katero boste pobrali odpadke.

Prevoz nazaj na izhodišče ne bo problem, saj bo to krožna tekaška tura. 😉

Se vidimo!