NUJNO!!! TOČA E-SPOROČIL POSLANCEM (GLASOVANJE O AMANDMAJU NA ZON)

Po tem, ko je novi proti-koronski zakon praktično izbrisal nevladne organizacije in obrambo okolja iz gradbenih postopkov, se zdaj Vizjakova ideja širi kot virus na vso ostalo zakonodajo. Sedaj z isto nemogočo zaostritvijo pogojev grozi v Zakonu o ohranjanju narave (ZON), ki bo v parlamentu obravnavan v torek.

Iz Slovenske nacionalne stranke namreč sporočajo, da so včeraj zvečer (6.5.2020) po dogovoru z ministrom Vizjakom kot amandma k ZON predlagali, da se taisti nemogoči pogoji zdaj postavijo kar na splošno tudi za status delovanja v javnem interesu na področju ohranjanja narave. To pomeni, da bo te nemogoče in za dve leti nazaj veljavne pogoje treba izpolnjevati ne samo, če hočeš sodelovati v postopku izdaje gradbenega dovoljenja – ampak tudi v katerem koli drugem upravnem in sodnem postopku! Če bo amandma sprejet, bo status izgubilo več kot 90 % sedanjih imetnikov.

NAJ NE BO NOBENEGA DVOMA: TO JE VOJNA NAPOVED OHRANJANJU NARAVE V SLOVENIJI! ČE BO AMANDMA POTRJEN SLEDI RAZPRODAJA SLOVENSKE NARAVE. NIHČE NE BI SMEL OSTATI TIHO!

Zato urgentno zaganjamo akcijo TOČA E-SPOROČIL POSLANCEM, ki bodo v torek 12.5. ob 14h na seji Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor glasovali o sprejetju oz. zavrnitvi predlaganega amandmaja.

Kako se lahko pridružiš akciji?

Do torka, 12. 05. 2020, do 13:00 na e-mail naslove poslancev, ki bodo glasovali o sprejetju amandmaja, pošlji elektronsko pošto:

Zadeva: GLASUJTE PROTI SPREJETJU AMANDMAJA NA ZAKON O OHRANJANJU NARAVE

Predlog vsebine:

Spoštovani poslanci,

v teh dneh so vse oči uprte v vas. Odločali boste o tem, kdo ima pravico braniti in zagovarjati naravo. Predlagani amandma k Zakonu o ohranjanju narave, ki drastično zaostruje pogoje za status naravovarstvene organizacije v javnem interesu, je nevaren poseg v varstvo narave. Narava ni od nikogar, da bi z njo nenadzorovano razpolagal. Narava je naša – od vseh živih bitij, za vsa živa bitja – in je naša edina prihodnost. Apeliram na vas, da omenjeni amandma zavrnete in omogočite zagovornikom narave, da še naprej izpolnjujejo svoje poslanstvo – varovanje narave – za skupno dobro vseh – okolja, narave in ljudi.

Računam na vaš glas ZA okolje in naravo, torej PROTI amandmaju.

Podpis

POMEMBNO!
V kolikor vam ni odveč, prosimo da nas na naslov reknedamo@balkanriverdefence.org, obvestite o tem, da ste sporočilo poslali poslancem, saj bomo le tako lahko prešteli, koliko ljudi se je s pozivom obrnilo na poslance, ki bodo o zadevi glasovali. In še nasvet: dodajte tudi svoje osebno sporočilo. Bodite direktni, a korektni. Pokažimo vsem skupaj, da smo mi tisti, ki znamo debato držati na dostojnem nivoju, a da se ne bomo dali!

Aja, pa še to: E-sporočila najbrž ne bodo dovolj. Zato menimo, da je smelo, da se v torek ob 13.30h srečamo pred DZ, na Trgu republike, in z domiselnimi transparenti, pesmijo in rekreacijo opozorimo na to, da je prihodnost slovenske narave in z njo nas v njihovih rokah. Pokažimo poslancem, da jim gledamo pod prste, saj bo glasovanje javno…

bojan.podkrajsek@dz-rs.si
robert.pavsic@dz-rs.si
mihael.prevc@dz-rs.si
mateja.udovc@dz-rs.si
zeljko.cigler@dz-rs.si
boris.doblekar@dz-rs.si
ivan.hrsak@dz-rs.si
franci.kepa@dz-rs.si
soniboj.knezak@dz-rs.si
rudi.medved@dz-rs.si
leon.merjasec@dz-rs.si
gregor.peric@dz-rs.si
jani.prednik@dz-rs.si
andrej.rajh@dz-rs.si
franc.rosec@dz-rs.si
janja.sluga@dz-rs.si
natasa.sukic@dz-rs.si
dusan.sisko@dz-rs.si
ljubo.znidar@dz-rs.si
danijel.krivec@dz-rs.si
brane.golubovic@dz-rs.si
matjaz.han@dz-rs.si
matej.tasner-vatovec@dz-rs.si
jozef.horvat@dz-rs.si
masa.kociper@dz-rs.si
franc.jursa@dz-rs.si
zmago.jelincic-plemeniti@dz-rs.si