DOKUMENTARNI FILM ZGODBA SAVE PREMIERNO NA TV SLO 1

Danes, v nedeljo 18.2.2024 ob 22:15 bo naš celovečerni dokumentarni film doživel televizijsko premiero na programu TV SLO 1.

V časih, ko je usoda te naše najdaljše reke na tnalu politike in hidroenergetikov je prav, da jo spozna čim širši krog ljudi.

Izrezuje kanjone, prinaša rodovitno prst, ustvarja brzice, gnezdišča in globoke tolmune. Ljudje pijejo njeno vodo, je navdih za pesmi in prepire ter vir energije. Iz osrčja Julijskih Alp teče skozi štiri države in številne pokrajine, vse do Beograda, kjer se izliva v Donavo. Imenuje se Sava in je domača reka večini ekipe za in pred kamerami tega filma.
Kljub temu, da živijo poleg nje, mnogi nikoli ne izkoristijo priložnosti, da bi jo zares spoznali. Veslaški izlet po celotnem slovenskem delu reke (251 km) zagotavlja prav to. Pridružite se štirim pojavnim kajakašem, medtem ko veslajo prek Slovenije, vzorčijo vodo za namene raziskave okoljske DNK, štejejo vodne ptice in spoznavajo njeno divjo preteklost, temno zgodovino, barvito sedanjost in negotovo prihodnost.

Morda pa le ni samo voda, ki brez jezov teče v prazno? Vabljeni k ogledu in temu, da si sami ustvarite mnenje o tem, kaj narediti z njo.