IZDALI SMO PRVI KAJAKAŠKI VODNIK ZA REKO SAVO

Vodnik Sava v Sloveniji – kajakaški vodnik zajema celoten tok reke Save v Sloveniji. Njenih 251 kilometrov vključno s Savo Bohinjko in Savo Dolinko je razdeljenih v 16 etap, ki vam bodo za veslanje večinoma vzele le pol dneva, drugo polovico pa lahko namenite spoznavanju zanimivosti ob reki, saj je kajakaštvo veliko več, kot le povezovanje zavesljajev. Na ta način se lahko spoprijateljite z našo najdaljšo reko v eni sezoni, lahko pa se podviga lotite tudi v enem zamahu in iz Bohinja ali Podkorena do Jesenic na Dolenjskem priveslate v enem tednu.

V vsakem primeru je 7 etap primernih za popolne začetnike, veslače v kanujih in suparje, le 3 etape so rezervirane za prekaljene kajakašice in kajakaše. Vseeno pa bodo slednji, vajeni kratkih adrenalinskih odsekov divje vode, uživali v spoznavanju novih delov reke in predvsem novih krajev, ljudi, pokrajin in samih sebe.

Vodnik je napisal Rok Rozman, prelom uredil Rožle Bregar, fotografije pa so prispevali Katja Jemec, Rožle Bregar, Mitja Legat, Katja Pokorn, Rok Rozman, Tadej Gorzeti, Anže Osterman, Tilen Basle, Alen Ploj, Marko Zabavnik, Dušan Klenovšek in A. Medvedkov

Vse informacije o vodniku, kje ga kupiti in kako uporabljati najdete TULE.