ZGODBA SAVE – URADNI NAPOVEDNIK

Po lanskem Balkan Rivers Tour 5, urah uporabnih materialov, ki smo jih posneli med spoznavanjem Save, in mesecih v montaži, je končno tu uradni napovednik prihajajočega filma Ena za reko: Zgodba Save.

vimeo link

Obstaja reka, ki iz osrčja Julijskih Alp teče skozi štiri države in številne pokrajine, vse do Beograda, kjer se izliva v Donavo, ki svojo pot konča v Črnem morju. Imenuje se Sava in je domača reka večini ekipe za in pred kamerami tega filma.

Kljub temu, da živijo poleg nje, mnogi nikoli ne izkoristijo priložnosti, da bi jo zares spoznali. Kajakaški izlet po celotnem slovenskem delu reke (258 km) zagotavlja prav to, zato so se odločili, da ga uresničijo. Dokumentarec spremlja njihovo potovanje, a prepusti reki, da pove svojo zgodbo, deli svoje skrivnosti, težave in upe.

Vse prej kot sterilen, film ponuja vpogled v mnenje posameznih veslačev o reki, ohranjanju narave in življenju, vse skupaj pa je začinjeno z mnogimi dogodivščinami, ki so se jim pripetile na tem razburljivem 11-dnevnem potovanju.

Ideja: Rok Rozman
Režiser: Rožle Bregar
Producent: Rok Rozman
Kamera: Rožle Bregar & Mitja Legat
Montažer: Denis Artač
Skladatelj glasbe: Janez Dovč
Ilustracije: Maja Poljanc
Animiranje: Mitja Legat & Toni Stanovnik
Produkcija: Leeway Collective
Koprodukcija: Vizualist & LegitFilms
Omogočeno s pomočjo: NRS | Pyranha Kayaks | Ortlieb

FILM PRIHAJA POLETI 2022