FILM ZGODBA SAVE V 2022

DOGODKI ŠIROM SLOVENIJE
Od premiere, ki se je razprodana zgodila 1. junija v ljubljanskem Kinu Šiška, je film gostoval že na 63 dogodkih in skupno zbral 8.000 gledalcev. V Sloveniji je obiskal že 37 krajev, rekordno število gledalcev (več kot 1.000) pa je doživel na letnem kinu v Radovljici. Če je je bilo poletje v znamenju letnih kinov pod zvezdami, so se projekcije na jesen preselile v kinodvorane in kulturne domove. V jesenskem času smo pričeli tudi sodelovanje s šolami; do danes si je film v sklopu kulturnega dneva ogledalo že skoraj tisoč otrok iz Osnovnih šol Radovljica in Bled, ter Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica. Ker so bili vtisi otrok in učiteljev pozitivni, mi pa smo bili prijetno presenečeni nad angažiranostjo in predvsem direktnostjo otrok pri pogovorih, ki so sledili projekcijam, si tovrstnih projekcij želimo še več. Če bi tudi vaša šola rada enega od kulturnih dni namenila reki Savi, nam prosim pišite na zgodbasave@balkanriverdefence.org in potrudili se bomo, da uredimo vse potrebno za dogodek čim bližje šoli.

FILMSKI FESTIVALI
Film je v septembru pričel tudi svojo pot na domačih in mednarodnih filmskih festivalih. Do tega trenutka je bil sprejet in prikazan na kar 20 filmskih festivalih v 14 državah Evrope, Severne Amerike in Azije, prejel pa je 7 nagrad:

Ventotene Film Festival (ITA) – Green Path Award
Xplore Alpes Festival (FRA) – Glavna nagrada žirije
Mountain View International Film Festival (IND) – Film on Nature/Environment/Wildlife
High Tatras Film & Video Festival (SVK) – Best Environmental Film
Vesuvius International Film Fest (ITA) – Best Documentary
SOAR – Sudbury Outdoor Adventure Reels (CAN) – Best International Feature Documentary
Ćorta Fest (SRB) – Best Original Music

KJE BO FILM MOŽNO VIDETI V PRIHODNJE?
– Še pred koncem leta bo film gostoval na filmskem festivalu BOFF v Bovcu, 30.12.2022 ob 20h.
– Film bo v januarju pot po Sloveniji nadaljeval s projekcijo v Tržiču 13.1. ter v Kinu Trbovlje 19. in 22.1.
– Če bi tudi vi radi gostili projekcijo oz. poznate filmski festival, na katerega bi bilo film smiselno prijaviti, nam prosim pišite na zgodbasave@balkanriverdefence.org