POVZETEK AKCIJE ZA NARAVO OB SAVO

Sobotna akcija Za naravo ob Savo je bila začetek nečesa izjemnega; novega, boljšega, lepšega. 

Ob Savi se nas je zbralo vsaj 700. Ne le, da smo se ob hoji, veslanju, kolesarjenju in plavanju razmigali, med tem smo pobrali ob poti videne smeti, popisali redke habitatne tipe in vrste, se med sabo spoznali in dobili priložnost, da z ostalimi podelimo probleme svoje lokalne skupnosti in ostale povabimo k pomoči in sodelovanju. V bistvu smo v 1 dnevu za naravo in okolje naredili več kot ta in mnoge prejšnje vlade v 100 dneh.

“Ta pohlepnim” smo pokazali, da jim pri ropanju okolja v prihodnje trda prede. Kar je še bolj pomembno pa je to, da smo eden drugemu in predvsem vsak sebi dokazali, da zmoremo, da smo sposobni hitre in učinkovite akcije, da se resnična sprememba prične od spodaj navzgor in da je rešitev, namesto ukvarjanja z maščevalnimi in pogoltnimi posamezniki, vzporedna, boljša zgodba. 

Lepo je opazovati, kako se divja ideja spontano razvija v nekaj, kar vliva upanje za svetlo prihodnost, kjer bomo posamezniki dovolj suvereni, da se ob vsaki priliki ponosno postavimo za tisto, kar je prav in se imamo ob tem še fajn!

Hvala vsem koordinatorjem, hvala vsem udeležencem, hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in hvala vsem, ki ste na žuru tako divje plesali!

Kot kaže, se bomo kaj podobnega spet šli prav kmalu. Za naravo ob Sočo? Za naravo ob Muro? Prijavite se na naše e-novice tule http://eepurl.com/dBaHc9, da bomo lahko na vezi in skupaj razvijali ideje.

Na tejle povezavi https://balkanriverdefence.org/ob-savo-porocilo/ si lahko za vsak odsek posebej v fotografijah pogledate, kako smo se imeli in kaj smo naredili.

Zdaj pa vsi skupaj malo počijmo, potem pa se čez teden ali dva slišimo in zmenimo kako naprej.😉

Živeli!