MINISTER ZA NARAVNE VIRE IN PROSTOR PRIZNAL, DA SO ŠLI POSEGI V VODOTOKE PREKO MEJE

Vsi, ki ste prispevali vnose v naš zbirnik posegov v vodotoke – vaše delo ni bilo zaman!

Včeraj se je odvila 20. redna seja Državnega zbora, na kateri je Dr. Tatjana Greif zastavila poslansko vprašanje ministru za naravne vire in prostor g. Jožetu Novaku. Na spodnjem posnetku med 20:00 in 32:00 lahko prisluhnete odgovoru ministra.

https://365.rtvslo.si/arhiv/redne-seje-drzavnega-zbora/175047160

V njem se minister posuje s pepelom in med drugim prizna, da so interventni sanacijski ukrepi na vodotokih zaključeni in da bodo od zdaj naprej (zdaj se šele zares začne!) vodotoke urejali z na naravi temlječimi rešitvami, saj je šlo do zdaj pogosto »preko meje«.

Pove tudi, da ima s seboj nekaj opozoril in pokaže na natisnjeno galerijo vnosov v naš zbirnik posegov v vodotoke. Pravi, da bodo vnose pregledali in poskrbeli, da bodo posegi v bodoče bolj premišljeni, za povrh pa celo sanirali dosedanje gradbene posege, ki so bili preveč kruti.

A to seveda še ni zadosten razlog za veselje, saj vemo, kje običajno končajo obljube politikov. Je pa kljub vsemu to dokaz, da naš trud ni zaman in da bomo, če bomo le dovolj vztrajni in strokovni, zadevo morda pripeljali do faze, ko se bodo odgovorni čutili odgovorne, da sanacijo izpeljejo preudarno ter ljudem, javnemu denarju in naravi prijazno.