ZBIRANJE SREDSTEV ZA PREVOD ŠTUDIJE

ZBIRANJE SREDSTEV ZA PREVOD ŠTUDIJE, KI LAHKO REŠI SAVO PRI MOKRICAH

OSVEŽENO V TOREK, 13.12. ob 21:00
Dosegli smo ciljni znesek za prevod, juhej!
Če se kljub temu odločite za donacijo,
bodo vaša sredstva šla v naš urgentni sklad.


ali

DIREKTNO NAKAZILO NA TRR
Zavod Leeway Collective
Zgornja Lipnica 24 a
4246 Kamna Gorica
SI56 6100 0001 2315 855

ZAKAJ POTREBUJEMO PREVOD SODNEGA TOLMAČA?

Sodni proces o HE Mokrice, pri katerem je Društvo za preučevanje rib Slovenije stranka v postopku, je prišel do točke, ko mora zagovornik reke predložiti dokaze o tem, da HE Mokrice in ostale načrtovane hidroelektrarne na Savi niso smiselne in potrebne niti v energetskem niti ekonomskem smislu. Ker na to temo obstaja le ena študija in še ta v angleščini, jo mora po naroku sodišča prevesti sodni tolmač.

Sodišče je to nalogo naložilo Društvu za preučevanje rib Slovenije in mu dalo rok 30 dni, zato smo šli takoj v skupno akcijo in našli najboljšo ponudbo, a ta še vedno znaša visokih 5.500 EUR. Zaenkrat smo s skupnimi močmi uspeli zbrati dobrih 3.000 EUR. Manjka nam torej še 2.500 EUR, rok za oddajo prevoda pa je 30. december 2022.

Ker gre za izjemno pomemben moment dolgoletne sodne bitke, ki bi lahko Savo pri Mokricah enkrat za vselej rešil (in kot precedens hkrati pomagal pri morebitnih sodnih procesih proti predlaganim jezovom na srednji Savi), vas zares lepo naprošamo za pomoč. 

Veliko majhnih ali malo velikih donacij lahko pred potopitvijo za vedno reši sotočje Save in Krke ter s tem postavi solidno podlago boju za ohranitev srednje Save, ki je še pred nami.

Najboljše pri vsem skupaj pa je, da bo nam sodišče  v primeru ugodne razsodbe vrnilo strošek prevoda in bomo ta sredstva lahko uporabili za prihodnje aktivnosti v korist ohranitve srednje Save.

Vnaprej hvala!